A nyárson sütésrol is lehet hoképet készíteni, bár semmi értelme.
Ezen a filmen egy gyufaszálat meggyújtunk. Ezek után a gyufaszál kihűlésének üteme követhető nyomon.

A filmen - amíg lángol a gyufa - látszik az égéstermékek hője is. A 11-ik másodpercben a gyufát elfújjuk, ezek után már csak az először parázsló, majd lassan kihűlő gyufaszál marad a képen. A filmen a 19 °C körüli érték a hamutál - amelyben a gyufaszál ég - hőmérsékletét jelzi.

A film elején, amíg a gyufa lángol, többször is csak "+++" jelenik meg a hőmérsékleti érték helyén. Ez azért van, mert a kamera összeállítása szerint a valós hőmérséklet ebben az időben kívül esik a méréstartományon.

Érdekes megfigyelni, hogy még egy perc elteltével is 28 °C körül van a gyufaszál hőmérséklete, és a kihűlés sebessége egyre csökken.
Ezt megnéztük fordítva is, amikor a gyufásdoboz oldalán vizsgáltuk, hogy a gyufaszál meggyújtása mekkora hőt termel, illetve az milyen gyorsan hűl ki.

Itt az állandó 18 °C körüli hőmérséklet, a gyufásdoboz felületének hőmérséklete. A gyufaszál meggyújtásának pillanatában a kamera 310 °C-ot mért - ez a gyufaszál hőmérséklete még. Az ezt követő fél másodperc múlva viszont már a doboz oldalán keletkezett hőmérséklet látható.

Ki gondolta volna, hogy a gyufásdoboz oldalán a gyufaszál meggyújtása után közvetlenül, 85 °C-ot lehet mérni?